Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Επιλέξτε τον σωστό κατασκευαστή για τα κουφώματά σας!

Επιλέξτε τον σωστό κατασκευαστή για τα κουφώματά σας!
κουφώματα & χρήση

Η κατασκευή των κουφωμάτων σε μία νέα κατοικία, είναι μία από τις βασικότερες εργασίες του συνόλου των διεργασιών που απαιτούνται σε μία οικοδομή και συμβάλλουν σημαντικά στη διαμόρφωση της όλης αισθητικής του κτιρίου. Παράλληλα, συμμετέχουν με ένα μεγάλο ποσοστό στο συνολικό προϋπολογισμό της αποπεράτωσης των οικοδομικών εργασιών και οι τελικές αποφάσεις που θα παρθούν θα είναι καθοριστικές για μία περίοδο 25-30 ετών (μέσος χρονικός ορίζοντας της ζωής ενός κουφώματος μέχρι την αντικατάστασή του) της διαμόρφωσης των συνθηκών διαβίωσης εντός του χώρου, αλλά και για την λειτουργικότητα και χρηστικότητα χωρίς προβλήματα των ιδίων των κουφωμάτων σε όλη την περίοδο χρήσης τους. Έτσι λοιπόν, χρειάζεται να πάρετε τις σωστές και τις κατάλληλες αποφάσεις πριν παραγγείλετε τα κουφώματά σας.

Θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι ο κατασκευαστής αλουμινίου είναι ένα από τα πρώτα συνεργεία που θα μπει σε μία οικοδομή και το τελευταίο συνεργείο που θα φύγει. Για αυτόν τον λόγο, θα πρέπει να γίνει μία σωστή επιλογή και η τελική απόφαση θα παρθεί από εσάς αφού προηγουμένως έχετε πάρει πληροφορίες για την συνέπεια και την ποιότητα εργασίας του αλουμινοκατασκευαστή με τον οποίο θα συνεργαστείτε. Θα του ζητήσετε να σας δείξει άλλες δουλειές του, θα προσπαθήσετε να μάθετε πληροφορίες από προηγούμενους πελάτες του αν αυτοί έχουν μείνει ευχαριστημένοι από την εργασία του και καλό θα είναι να επισκεφθείτε το εργαστήριό του ή την έκθεσή του για να δείτε το επίπεδο του εξοπλισμού του και γενικά της οργάνωσής του.

Ακόμη και το καλύτερο σύστημα κουφωμάτων μπορεί να αποδειχθεί ανεπαρκές σε περίπτωση που η κατασκευή και η τοποθέτησή του δεν γίνουν σωστά. Γι’ αυτό τον λόγο είναι πολύ σημαντική η επιλογή του κατασκευαστή.

Παρακάτω παραθέτουμε ορισμένες πρακτικές αλλά και ουσιαστικές συμβουλές, ώστε να να επιλέξετε σωστά τον κατασκευαστή κουφωμάτων που θα αναλάβει την τοποθέτηση ή την αντικατάσταση των κουφωμάτων σας.

1. ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΝΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ
Θα πρέπει πρώτα από όλα να επιλέξετε τον κατασκευαστή κουφωμάτων αλουμινίου με τον οποίο θα συνεργαστείτε. Αυτό είναι απαραίτητο, διότι θα χρειαστείτε συμβουλές για διάφορα θέματα σχετικά με την τοποθέτηση των κουφωμάτων. Ακόμη, θα πρέπει έχετε υπόψιν ότι τα κουφώματα δεν είναι εξαρχής ετοιμοπαράδοτα και η κατασκευή τους, ανάλογα με το είδος και τον αριθμό των ζητούμενων κουφωμάτων, απαιτεί περίπου 25 ημέρες από την λήψη των τελικών κατασκευαστικών μετρήσεων.

2. ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ
Όταν ένας κατασκευαστής διαθέτει ένα καλά οργανωμένο εργαστήριο, είναι πιθανότερο να μη συναντήσετε προβλήματα κατά τη διάρκεια της συνεργασίας σας μαζί του. Οπότε, αποτελεί μία καλή ιδέα να επισκεφθείτε το εργαστήριό του κατασκευαστή, πριν εκείνος επισκεφτεί την κατοικία σας.

3. ΖΗΤΗΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ
Κάθε επαγγελματίας κατασκευαστής οφείλει στην προσφορά κουφωμάτων αλουμινίου που θα σας κάνει, να αναφέρει ξεκάθαρα τα χαρακτηριστικά των κουφωμάτων αλουμινίου που πρόκειται να σας προμηθεύσει, συμπεριλαμβανομένων των εξαρτημάτων (κλειδαριές/λαβές), των τζαμιών και του χρώματος. Έτσι θα ξέρετε τι καλείστε να πληρώσετε και θα μπορέσετε να συγκρίνετε αποτελεσματικά τις διάφορες προσφορές που θα λάβετε.

4. ΔΕΙΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ
Πολλοί κατασκευαστές αλουμινίου διαθέτουν φωτογραφικό υλικό με έργα που έχουν κάνει στο παρελθόν. Ζητήστε να πάρετε μία γεύση από προηγούμενες δουλειές τους, ιδανικά να δείτε φωτογραφίες από έργα που μοιάζουν με το δικό σας.

5. ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΑ
Αφού επιλέξετε τον κατασκευαστή, είναι απαραίτητο να υπογράψετε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό στο οποίο θα αναφέρονται ακριβώς οι σειρές κουφωμάτων που θα τοποθετηθούν στον χώρο σας, η ημερομηνία παράδοσης, ο τρόπος πληρωμής, τυχόν εγγυήσεις, καθώς και οποιεσδήποτε άλλες επισημάνσεις που θεωρείτε εσείς ή ο κατασκευαστής σημαντικές.

6. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ
Πολλοί πιστεύουν ότι το καλό όνομα της σειράς του συστήματος αλουμινίου που επιλέγει κανείς αρκεί για να διασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα κατασκευής. Όπως γνωρίζετε, προϋπόθεση για ένα καλό γεύμα είναι η επιλογή των καλών υλικών, όμως για το τελικό αποτέλεσμα καθοριστικό ρόλο έχει ο μάγειρας! Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τα κουφώματά σας. Έχει μεγάλη σημασία ο κατασκευαστής αλουμινίου να συναρμολογήσει σωστά τα κουφώματά σας και να ακολουθήσει όλες τις οδηγίες που δίνονται στον τεχνικό κατάλογο που παρέχει ο παραγωγός του συστήματος. Τέλος, πολύ σημαντικός παράγοντας για ένα άρτιο τελικό αποτέλεσμα είναι και η σωστή τοποθέτηση των κουφωμάτων στον χώρο σας, όπου ο κατασκευαστής θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός, ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά προβλήματα.

7. ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ
Μη θεωρήσετε ότι τα τζάμια που θα τοποθετήσει ο κατασκευαστής στα κουφώματά σας έχουν αμελητέα σημασία. Κάθε άλλο, τα τζάμια αποτελούν κατά μέσο όρο τουλάχιστον το 70% της συνολικής επιφάνειας ενός ανοίγματος και συνεπώς επηρεάζουν καθοριστικά τον βαθμό ηχομόνωσης και θερμομόνωσης. Σημαντικοί παράμετροι προς διευκρίνιση είναι εάν το τζάμι είναι ασφαλείας (tempered, laminated ή και τα δυο), το πάχος του τζαμιού, το οποίο κυμαίνεται μεταξύ 5mm-80mm (με μονή, διπλή ή τριπλή υάλωση), εάν διαθέτει ειδικό θερμομονωτικό αέριο (π.χ. Argon gas). Ρωτήστε για την προέλευσή τους, τα πιστοποιητικά τους καθώς και τις εγγυήσεις που παρέχονται. Τέλος, μην ξεχάσετε να ρωτήσετε για τον δείκτη θερμομόνωσης Ug που διαθέτουν (όσο πιο μικρός, τόσο μεγαλύτερη η θερμομόνωση).

8. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ
Πολύ σημαντικό κομμάτι της επιλογής νέων κουφωμάτων είναι και η επιφανειακή επεξεργασία των προφίλ αλουμινίου. Ζητήστε από τον κατασκευαστή να σας διευκρινίσει που έχουν βαφτεί τα προφίλ των κουφωμάτων που επιλέξατε. Εάν έχουν βαφτεί στα βαφεία του παραγωγού του συστήματος, να είστε σίγουροι ότι η διαδικασία χρωματισμού που έχει εφαρμοστεί είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με τα αυστηρά ευρωπαϊκά πρότυπα βαφής και ανοδίωσης QUALICOAT, GSB (για ηλεκτροστατική βαφή) & QUALANOD (για ανοδίωση).

9. ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΕΑΝ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ CE
Πλέον όλες οι εταιρίες κατασκευής κουφωμάτων αλουμινίου οφείλουν, βάσει της κοινοτικής οδηγίας ΕΕ 89/106, να πιστοποιούν τα προϊόντα τους με βάση το πρότυπο CE.

Πηγές:
alunet.gr
allagikoufomaton.gr